EVANGELISATIE

Onze evangelisatie vindt plaats in de zomermaanden vanaf mei t/m september op de 1e en 3e zaterdag van de maand en elke woensdag van 11.00 – 12.30 uur bij ons gebouw Keerpunt. 

Het hele jaar door kunt u ons wekelijks vinden bij station Zuid.

MAAR WAT IS EVANGELISATIE EIGENLIJK?
Evangeliseren is vertellen over het leven met God, dat je Hem mag leren kennen en zo een persoonlijke relatie met Hem mag opbouwen. Je kunt Hem alles vertellen, je verdriet maar ook de fijne dingen. We weten dat Hij van iedereen houdt en voor ons wil zorgen. Dat is een leven wat we iedereen gunnen.

De meeste mensen weten wel wat over God, maar dat is niet genoeg. De Bijbel vertelt dat Jozef, Maria en Jezus naar Egypte vertrokken als vluchtelingen. Koning Herodus liet alle jongetjes vanaf 2 jaar en daar beneden vermoorden, omdat hij niet dulde dat er een andere koning op zijn troon zou komen. Door de vlucht naar Egypte ontkwam Jezus hieraan. Toch stierf hij aan het kruis voor ons. Hij nam de straf op zich die wij verdienen voor al onze fouten. De Bijbel vertelt ons dat we opnieuw geboren moeten worden, in water en in Geest. We mogen de Heilige Geest ontvangen, zodat we meer en meer op Jezus gaan lijken in ons denken en in ons handelen. Jezus zegt dat we er op uit moeten gaan om mensen tot Zijn volgelingen te maken. Hen te dopen, zodat zij leerlingen van Hem zullen worden.

Miljoenen mensen zijn zoekende in deze wereld naar een beter bestaan, maar lopen vaak tegen een muur aan. Hun geest en hart wordt beschadigd, en op langere termijn zien zij geen uitweg meer.

Psalm 107:6 zegt: Toen riepen zij tot de Heer in hun benauwdheid, en Hij redde hen uit al hun angsten.
Daarom is Evangeliseren zo belangrijk. Zodat iedereen dit rijke leven met God mag leren kennen!

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail naar:
secretariaat@pinkstergemeente-amsterdam.nl

Foto: Nilton Oliveira